Goditjet me kokë në futboll shkaktojnë çrregullime të shumta intelektuale

Goditja e topit të futbollit me kokë është e dëmshme, ajo mund të çojë në vonesa të reagimeve gjatë kohë së kryerjes së detyrave të caktuara intelektuale, vërtetuan shkencëtarët nga SHBA-ja, puna e të cilëve është botuar në revistën “Plos One”.

Studiuesit duke testuar ndikimin e rasteve jo-traumatike të përdorimit të kokës për goditje të topit në futbolli, zbuluan se lojtarët pas kësaj i përmbushnin shumë më ngadalë detyrat e caktuara. Ndërkohë, numri i goditjeve të topit me kokë, kohëzgjatja e stërvitjeve apo e marrjes me aktivitetin e futbollit nuk kishin rëndësi.

Artikulli paraprakTre milionë bullgarë e rumunë emigruan në vende tjera të BE-së
Artikulli vijuesFitorja e opozitës siriane do të çojë në shpërthimin e luftës në Liban dhe Irak?