Guri i Zi në Qaben e shenjtë nuk është nga sistemi jonë diellor.

Guri i Zi në Qaben e shenjtë nuk është nga sistemi jonë diellor.

Muzeu Britanik njoftoi se ajo zotëronte tri copëza të gurit të Zi nga Mekka. Ata copëza i solli një anglez, me flokë të bardha dhe një fytyrë të kuqe. Ky njeri nuk ishte musliman, por ai shkoi dhe hyri në Qabe, u soll përreth gurit të zi derisa I erdhi mundësia për të vjedhur atë.Duhet të dijmë se më herët përreth gurit të zi nuk kishte kornizë metalike .Pastaj iku nga Meka shkoi në Xhide dhe atje gjeti strehim në Ambasadën Australiane ku dhe u prit si një hero I madh. Një Anije australiane mori atë nga Xhide dhe e çoi në Britani në Londër. Atje e solli në Muzeun Britanik dhe ata filluan ta studiojnë.
Por, cili ishte qëllimi i tyre?
Qëllimi I tyre ishte për të provuar se ai gur ishte I thjeshtë nga Toka. Dmth, se muslimanët të cilët e puthin këtë gur thjeshtë puthin një gur të rregullt si tjerët gurë nga Toka.
Analiza tregoi ndryshe. Ata zbuluan se guri ishte një lloj gjysëm konduktor(përçues). Gjysëm konduktori çon në zhvillim elektronik.

Shkencëtari Karnar nga NASA tashmë I konvertuar në Islam morri prej Muzeut Britanik një cope të gurit të zi dhe atë e ngarkoi me 1 mil deri në 100 mil tela telefonike, por guri ato i përballoi. Ai gjeti se ky gur lëshon rrezatim invisible( të padukshme). Një gur me madhësinë e një kokrre fasules lëshon 100 rreze, dhe çdo rreze mund të kalojë 10 000 njerëz. Dhe në kontekstin e Karnar Haremi(Qabja) mund të strehojë 10 milion njerëz.
Imam Shafi’I Allahu e mëshiroftë thotë; guri zi regjistron secilin vizitues në Haxh dhe Umre në Qabe, dhe në bazë aq sa rrotullohet(bë Tavaf) rreth Qabes guri zi vë shenja në numrin e Tavafeve të Haxhiut.
Poashtu dhe Karnar thotë se Guri Zi në Qabe regjistron emrat e Haxhive duke depërtuar me rrezet e tij ndërmjet Haxhive. Dhe ky depërtim I rrezeve I’a mundëson të regjistron nga çdo kush që e ngrit dorën apo bën me shenjë drejt Gurit të Zit

Artikulli paraprakDashi me brirë 4 pëllëmbë
Artikulli vijuesO ZOT, TY TU DREJTOVA DHE MU PËRGJIGJE!!