Historia e Ebu Hanifes me djalin e vogël

Nje here imam Ebu Hanife pa nje djale te vogel qe po luante me balte dhe i tha atij:

“Kujdes! Mos bjer ne balte!

Djali i tha: Kujdes bej ti! Sepse nese rrezohet dijetari rrezohet tere bota.”

Pas kesaj fjale te djalit te vogel, imam Ebu Hanife asnje here nuk jepte fetva per ndonje çeshtje pa e studiuar ate me pare per nje muaj te tere.

Marre nga libri: “Mukadime hashijetu ibn Abidin”, 1/67

Artikulli paraprakNjë histori shumë e bukur se si duhet ta respektosh nënën
Artikulli vijuesHistoria e Umerit me dëshmuesin