Imam Ebu Hanifja dhe mijtë

Imam Ebu Hanifja dhe mijtë

Një nxënës erdhi tek Imam Ebu Hanifja në shtëpinë e tij.
Dhe nxënësi e vërejti se në shtëpinë e tij kishte shumë mijë.
Nxënësi i tha: O Imam, pse nuk e merr një macë që t’i largosh këto mijë.

Imam Ebu Hanifja tha: ”A mendon t’i se nuk m’u ka kujtuar mua që të marrë një macë???
Do t’a kisha marrë një macë po pastaj mijtë do të ikin tek fqinjët.”

Ehh, kështu kujtonin të parët tanë për fqiun.

Pra kujdes dhe mos e dëmtoni fqiun qoftë ajo edhe me një gjë të vogël.

Transmetohet se i Dërguari, salallahu alejhi ue selem, ka thënë: ”Nuk do të hyjë në Xhennet ai, që fqinji nuk është rehat prej tij.” (Transmeton Muslimi).

Artikulli paraprakCoptimi i Shqipërisë, Konferenca e Londrës, Perandoria Osmane
Artikulli vijuesLëvizja BESA: BDI-PDSH, ndërpriteni menjëherë politikën tuaj antishqiptare!