Coptimi i Shqipërisë, Konferenca e Londrës, Perandoria Osmane

Fuqitë e Mëdha në Konferencën e Ambasadorëve në Londër vendosën ta copëtojnë Shqipninë, për mbrojtjen e së cilës Perandoria Osmane i flijoi 55.000 ushtarë gjatë luftave ballkanike.

“TURQIA (Perandoria Osmane) HOQI DORË (nga sundimi në Ballkan) NË DOBI TË NDËRTIMIT TË PRINCIPATËS SË PAVARUR DHE TË VETËVENDOSUR TË SHQIPËRISË …”

[Princi i Shqipnisë, Wilhelm zu Wied]

Artikulli paraprakVazhdon fushata e Izraelit për t’i ndryshuar statusin xhamisë Al-Aksa
Artikulli vijuesImam Ebu Hanifja dhe mijtë