Institutit Islam në Southeast Houston i është vënë zjarri, shkak urrejtja

0
220

Një zjarr i madh shpërtheu herët këtë mëngjes, në një Qendër islamike për komunitet dhe arsimit në Hjuston.

Anëtarët e Institutit Islamik të Kubasë qëndronin duke shikuar hetuesit federal që kërkonin për të dhëna dhe fakte, duke u përpjekur për të gjetur shkakun se si nisi zjarri, në orët e para lindjes së diellit.

“Kur anëtarët e komunitetit e panë se çfarë i ndodhi qendrës, ata filluan të qajnë sepse ata vijnë këtu çdo ditë,” tha Hala Saadeh, për qendrën komunitare.

Flaket u ngritën larg, ato përfshinë edhe një ndërtesë në pjesën e prapme të pronës, të cilat komuniteti i përdorte vetëm për depo.

“Dëmi në ndërtesën e pasme është i përgjithshëm,” tha shefi i Departamentit të Zjarrfikësave të Qarkut Houston, Ken Tyner. “E gjithë gjithë ndërtesa është djegur deri në fund”

Pjesa e përparme e xhamisë dhe shkollës pjesërisht mbeten të padëmtuara, por njerëzit që i përdorin ato po ndjejnë ankth.

“Gjëja e parë që ne mendojmë rreth shkaktarëve të tërë kësaj janë, se këto krime janë bërë në baza të urrejtjes” tha Saadeh. “Ajo e tha këtë deklaratë përballë -. Institutit Islamik. Ne jemi këtu dhe ne nuk jemi duke u fshehur.”

Imam Zahid Abdullah thotë se të mërkurën në mëngjes, ai pa një njeri të dyshimtë duke ecur në pronat e institutit, dhe pastaj natën e fundit … “Djali im po kalonte këtu dhe dikush ishte ulur këtu duke e bërë tallje, duke brohoritje me shqetësime” tha Abdullah.

Megjithatë, çdo person që kemi biseduar me ta thotë se, ata duan të dëgjojnë atë që hetuesit do të gjejnë në këtë ndërtesë të dëmtuar.

“Ne nuk duam të fajësojnë askënd,” tha Saadeh. “Ne duam një hetim të plotë të asaj që po ndodh.”/abc