Interneti dobëson kujtesën

0
176

Interneti mund t’u shkaktojë përrdoruesve dëme të mëdha në kujtesë.

Një studim i ri thotë se duke qenë se sot gjithçka gjendet në internet, njerëzit gjejnë mënyrën më të shpejtë për të marrë informacion dhe nuk lodhen të mësojnë, për të stërvitur kujtesën e tyre, sidomos me datat.

Sipas studiuesve, diçka e tillë ndodh pasi shumica e informacionit të gjetur në internet depozitohet në kujtesën afatshkurtër, kështu që pas disa kohësh, fshihet nga vetë truri ynë. /albeu/kohaislame