Irani merr kritika për shkelje të të drejtave të njeriut

0
149

Eksperti i Kombeve të Bashkuara për të Drejta të Njeriut, për Iranin, ka paraqitur një pasqyrë të zymtë të abuzimit të të drejtave në këtë shtet.

Ahmed Shaheed tha se aktivistët e të drejtave të njeriut në Iran po rrihen me shkopinj të policisë, po dhunohen dhe po u nënshtohen ekzekutimeve.

Ai tha se Irani ka ekzekutuar të paktën 223 njerëz vetëm në gjysmën e parë të këtij vitit, shumica prej tyre nën akuza që kanë të bëjnë me drogën./BS/kohaislame