Ja sa para kanë dhënë Muslimanët e Britanisë për Ramazan

0
598

Sipas një vlerësimi nga Forumi i Bamirësisë Muslimane se Muslimanët Britanik kanë dhënë 100 milion funta për bamirësi gjatë muajit të Ramazanit këtë vit. Për të futur në perspektiv, kjo është e barabartë që kanë dhënë 38 funta për çdo sekondë.

Muslims Visit The Largest Mosque In Europe To Listen To Islamic Khalifa's Sermon

Ky forum bënë thirrje zakonisht në fillim të muajit të Ramazanit që të japin për bamirësi në organizata që janë legjitime dhe nëse ato i dedikojnë paratë në mënyrë të duhur.
Vetëm një nga organizatat që kanë punuar në mbledhjen e këtyre fondeve për bamirësi, që nuk është një më të mëdhatë ka ndihmuar 1 milion njerëz. Këto para janë dhënë për njerëzit në nevojë, për refugjatët, për të pastrehët. Që nga Evropa deri në Amerikën Veriore dhe plotë vende të tjera të botës kanë përfituar nga kjo bamirësi.

Disa kanë ndihmuar njerëz për të fituar biznese fitimprurëse sikur në Palestinë e Pakistan, u është ndihmuar bletarëve në punën e tyre. Në disa vende janë hapur biznese si rrobaqepësi për gra.

Ramadan-bees-768x414

Kjo ka bërë që njerëzit të shohin ndryshimin në Ramazan./KohaIslame