Jezuitët katolik kamuflohen në shkollën “Loyola” në “sensin evropian”, për të promovuar krishterimin

0
129

GJERMANËT JEZUITË PREDIKOJNË KRISHTERIMIN NË SHKOLLËN E MESME “LOYOLA” NË PRIZREN – KURSE MUSLIMANËVE SHUMICË ABSOLUTE NË KOSOVË U NDALOHET MADJE EDHE NJË SHAMI E VOCKËL, E MOS TË FLASIM PËR PËRMENDJE TË FESË !

WASHINGTON (CNS) – Për të mësuar vlerat e krishtera në Kosovën kryesisht myslimane, jezuiti ati Walter Happel përdor një pamje laike.
Prifti gjerman është drejtor ekzekutiv i një shkolle private në Prizrenin e Kosovës.
Në broshurën e tij për publikun, është portretizuar si një shkollë që mëson “në sensin evropian”, por nuk përmend vlerat e krishtera.
Klasat e gjuhës dhe shkencës janë te theksuara, shkolla nuk ofron mësimin e fesë.
Por shkolla quhet Gjimnazi Lojola në Prizren, i quajtur pas Shën Ignatius të Loyolasë.
Donatorët e saj përfshijnë Renovabisin, një lëvizje katolike gjermane; nga dioqezat gjermane te Këlnit dhe Limburgut; dhe Konferencës së Peshkopëve italian.
Dhe, ai madje kishte vu një pemë te Krishtlindjeve në shkollë këtë vit, Ati Happel tha per Catholic News Services në një intervistë me 4 prill gjatë një vizite në Uashington.

Fasada (kamuflimi) është e nevojshme për shkak se vetëm shtatë vjet më pare ne luftimet etnike dhe fetare në rajon separatist vunë përballë shumicën shqiptare muslimane kundër pakicës serbe të krishterë dhe të mësuarit e arsimit fetar në një shkollë hap një debat te cilin Ati Happel dëshiron që t’i shmanget./kohaislame.com

http://www.catholicnews.com/data/briefs/cns/20060406.htm

376media.com/