Jordania burgos liderin e Vëllazërisë Myslimane

0
240

Gjykata e sigurisë në Jordani ka dënuar me burgim për 18 muaj liderin e Vëllazërisë Muslimane, për kritikën e bërë nga ai për Emiratet e Bashkuara Arabe (UAE) në rrjetet sociale.

 

Gjykata e shpallë fajtori Zaki Bani Rushaid për nxitje të prishjes së marrëdhënieve me një shtet fqinjë, raporton Reuters.

Organizata për të drejtat e njeriut e kanë kritikuar arrestimin e Rushaidit, duke u shpreh se autoritet jordaneze po e mbytin lirinë e shprehjes dhe poashtu që ka një gjykatë që ata e përshkruajnë jokushtetuese.

 

Vëllazëria Myslimane po kalon një kohë të vështirë të aktivitet të saj pas autoritet Egjiptiane e ndaluan me dekret aktivitet e tyre.