Kameron: Britania është ndërtuar mbi vlerat e Krishtera

David Kameron ka deklaruar se Britania është ndërtuar mbi “Vlerat e Krishtera” dhe duhet mbrojtur ata kundër terrorizmit.

Në mesazhin e tij për Pashkët, kryeministri i Britanisë tha se feja na ka ndihmuar për të bërë vendin tonë, atë çfarë është sot” dhe se këto vlera iu janë apeluar njerëzëve të të gjitha feve.

“Vlera e përgjegjësisë, punës së rëndë, bamirësisë, durimit dhe krenarisë për të punuar për të mirën dhe nderimin e obligimeve sociale që ne i kemi njëri tjetrit, të familjeve tona dhe komunitetit tonë” ka thënë ai, raporton Independent.
“Këto janë vlera që kemi trashëguar. Ata janë vlera të Krishtera dhe ata duhet të na japin siguri për thënë po, ne jemi një shtet i Krishterë dhe ne jemi krenar për të”.

Këtë deklarim e kishte dhënë ai edhe në vitin 2015 për Pashkët. Ai edhe tjera herë ka thënë se është e pamohueshme roli që ka feja në këtë vend./KohaIslame

Artikulli paraprakFatëkeqësi: Ky është bilanci i sulmit në Lahore
Artikulli vijuesÇka i tha Erdogan nënës së tij?