Karimov kryen një krim të tmerrshëm: sterilizimin e dhunshëm të grave muslimane

Karimov kryen një krim të tmerrshëm: sterilizimin e dhunshëm të grave muslimane, vetëm për të parandaluar fëmijët e Umetit musliman që ta bartin davetin
Për shumicën e njerëzve, Islam Karimov – sundimtari i Uzbekistanit është parë si një diktator brutal, përgjegjës për masakrën e mijëra njerëzve të pafajshëm në Andijan në vitin 2005. Larg nga shtypja e përgjakshme e popullit të tij, Karimov dhe bandat e tij janë të njohur për kryerjen e akteve të pashpjegueshme të torturës mbi të burgosurit politikë që në mënyrë rutinore viktima nga këto radhë mbesin të vdekur, ose të tmerruar për tërë jetën. Tani një tjetër krim mizor mund ta shtojmë në katalogun e veprave të këqija të kryera nga Karimov kundër popullit të tij.
Kohët e fundit, BBC raportoi se Karimov është duke drejtuar një fushatë të fshehtë të bërjes shterp (sterilizim) të grave pa dijeninë e tyre apo pëlqimin paraprak. Duke folur në kushte anonimiteti një gjinekolog Uzbek nga Tashkent i shpalosi detajet programit të BBC. Gjinekologu tha, “Çdo vit ne jemi duke e paraqitur me një plan, ku çdo mjek është duhet të lajmëroj se sa grave pritet që tu japë kontraceptivë; Sa gra janë sterilizuar. Për çdo gjë ka një kuotë. Kuota ime është katër gra në muaj (e sterilizimit)…” Programi nuk është i përqendruar vetëm në kryeqytet por është funksional edhe në pjesë të tjera të vendit, sidomos në Luginën e Ferghana dhe Buharë dy nga rajonet të cilat janë vatër e ringjalljes islame.
Rasti i parë i sterilizimit është raportuar në vitin 2005, dhe në vitin 2007 ai u soll në vëmendjen e OKB-së. Atëherë Kombeve të Bashkuara Komiteti Kundër Torturës (CAT) raportuan sterilizimin dhe hysterektominë (heqjen e mitrës nga gjinekologu) me forcë në Uzbekistan, por pak u njoftuan dhe pas këtij njoftimi të marrë dhe shumë shpejt çështja u harrua, deri tani. Duke pasur parasysh simpatinë e regjimit për fshehtësi është e vështirë të vlerësohet se sa grave u është grabitur e drejta që të kenë fëmijë, e drejtë kjo e dhënë nga Zoti i tyre, megjithatë shifrat shkojnë në dhjetëra mijëra. Në vitin 2010 Grupi i Ekspertëve të Punës (GPZ) i cili përbëhet nga ekspertë të pavarur kanë kryer një studim të profesionistëve mjekësor të bazuar në Uzbekistan, në bazë të disa dëshmive dëshmohet të jenë ndërmarrë mbi 80.000 sterilizime. Numrat kanë të ngjarë të jenë shumë më të mëdha për faktin se edhe profesionistët mjekësore edhe viktimat fshehin faktet për frikën e raprezaljes nga xhelatët e Karimovit.
Por pyetja e vërtetë është të pyesni pse Karimov e ka drejtuar këtë akt të urryer ndaj grave të pambrojtura, të cilat nuk përbëjnë ndonjë kërcënim të drejtpërdrejtë ndaj regjimit të tij ose për jetëgjatësi e frerëve të tij mbi popull. Për ata që abonohen në teorinë e Tomas Robert Malthus rreth kontrollit të popullsisë, veprimet Karimov janë të lehta për t’u shpjeguar. Në fakt Karimov do të gjenë veten në shoqërinë e mendimtarëve të shquar perëndimore që e mbështesin me entuziazëm frenimin e rritjes së popullsisë me mjete të ulëta.
Nuk është një tjetër motiv ogurzi që fshehë thellë brenda trupit dhe shpirtit të tij, Karimov . Ajo që i shkakton atij shumë shqetësime dhe është më kryesorja e kundërshtarëve të tij. Kjo nemësi (ndëshkim i drejtë, hakmarrje) është Islami politik që jo vetëm që e kërcënon shuarjen e sundimit të Karimov, por edhe hegjemoninë e kombinuar e perëndimit dhe të Rusisë në rajon. Duke provuar të gjitha mjetet në dispozicion Karimov ka ngritur sterilizimin e grave myslimane si një masë të dëshpëruar për të luftuar rritjen e islamit politik që tani ka mbështjellë Uzbekistanin në një valë të përtërirjes së rilindjes islame, dhe është ngadaltë por me siguri se në rrugën e saj lënë mundësinë për një efekt, kulmi i të cilit do të jetë lindja e një shteti islam.
Për këtë shkak, për këtë arsye të vetme, si në perëndi ashtu edhe Rusia kanë anashkaluar aktet barbare të Karimovit dhe në veçanti perëndimi, ka bërë standardin e tyre të lakmuar të drejtave të njeriut të pazbatueshëm për gjendjen e Uzbekëve. Për më tepër, ata kanë forcuar regjimin e tij me armë, para dhe ekspertë për të zbuluar mënyra të reja për të ndalur valën në rritje të ringjalljes islame në vend.
A nuk menduan Karimov dhe mjeshtrit e tij rrethanat e lindjes së Isait dhe Musës? A nuk menduan ata në mënyrën se si tiranët e kësaj moshe, Mbreti Herodi dhe Faraoni kanë përdorur të gjithë fuqinë dhe pasurinë e tyre ta shuajnë dritën e All-llahut dhe kanë urdhëruar vrasjen e foshnjave meshkuj për të mbrojtur mbretëritë e tyre? Të dy këta tiranë të lashtë trilluan programe për sterilizim dhe në fund, të dyja dështuan për të parandaluar mesazhin e Allahut nga arritja e tij tek popullatat e tyre. Allahu thotë në Kuran rreth tiranëve mosbesimtarë:
“Ata përpiqen me gojët e tyre ta shuajnë dritën e All-llahut, e All-llahu nuk do tjetër, pos ta përsosë dritën e Tij, ndonëse jobesimtarët e urrejnë.” [El Teube, 9:32]
Gjithashtu, Karimov dhe mësuesit e tij nuk do të jenë në gjendje për të parandaluar bijtë dhe bijat e muslimanëve të Uzbekistanit nga mbajtja e Davetit (thirrjes) Islame në çdo qytet, qytezë dhe fshat. Me lejen e Allahut nuk ka cep të Uzbekistanit që do të lihet i paprekur nga ringjallja islame, dhe çdo zyrtar i qeverisë dhe bashkëpunëtor i Karimovit do ta dëgjojnë thirrjen për rikthimin e Hilafetit dhe do të dridhen nga frika.

“…All-llahu është ngadhnjyes i punës së vet, por shumica e njerëzve nuk e dinë (fshehtësinë e çështjeve).” [Jusuf, 12:21]

Artikulli paraprakKarimov kryen një krim të tmerrshëm: sterilizimin e dhunshëm të grave muslimane
Artikulli vijuesIrani dhe siguria në internet