Në konferencën e Londrës Evropa e njihte Shqipërinë si Republikë Islame

Në konferencën e Londrës Evropa e njihte shqipërinë si Republikë Islame

Me fjalë të tjera, shteti i shqipërisë, si ish pjesë përbërëse e Perandorisë Osmane, në konferencën e londrës është shikuar nga Europa, si Republikë Islame, dhe si e tillë për Europën ka paraqitur një rrezik potencial, ngase ka ekzistuar frika në atë kohë rreth ndonjë riorganizim të Perandorisë Osmane dhe shqipëria e copëtuar në territore ka qenë idelae për ta parandaluar një rrezik të tillë. Pra, duke u bazuar në këtë imazh të shqipërisë, në sytë e europës si Republikë Islame, atëherë copëtimi i shiqpërisë në konferencën e londrës del të jetë, kryekëput për tendenca religjioze.

Artikulli paraprakArësyeja kryesore pse Turqia nuk pranohet në BE
Artikulli vijuesE verteta e kësaj fotoje e cila është postuar në faqet islamo-turkofobe.