Kasemi: Industria iraniane e naftës pranë plotësimit të plotë të nevojave të vendit

0
219

Industria iraniane e naftës është në prag të plotësimit vetë të nevojave të vendit për produktet naftore, deklaroi sot ministri i naftës i RII.

Në ceremoninë e përurimit të linjës së prodhimit të benzinës në rafinerinë e naftës në Teheran, z. Rustam Kasemi tha se në kompaninë kombëtare të naftës në Iran janë ndërmarra hapa të rëndësishëm për ndërprerjen e vartësisë dhe anashkalimin e sanksioneve dhe shtoi:

Ne ndodhemi në gjendje të mirë dhe megjithë importimin e disa pajisjeve, në bashkëpunimin me universitetet dhe qendrat hulumtuese, janë projektuar shumë pajisje në sektorin e naftës të cilat janë futur në linjë prodhimi dhe janë të gatshme për eksport. Ai ndër të tjera çmimin prej 100 dollarësh për çdo fuçi naftë e cilësoi të pranueshem dhe duke qenë se çmimi i naftës aktualisht ka kaluar 100 dollarëshin, takimi i OPEC-ut është anuluar.kohaislame