Kenia shpërthyen trazira pas vrasjes së një hoxhe

0
145

Në Kenia policia përdori gazin lotsjellës dhe mjete speciale të dhunës për të shpërndarë demonstratën kundër vrasjes së një hoxhe me ndikim në vend. Siç njoftoi televizioni i Kenias, në mesin e demonstruesve ka të plagosur dhe të vrarë.
Trazirat shpërthyen pas namazit të xhumasë në një xhami të qytetit Mombasa, ku shërbente viktima. Hoxha në fjalë ishte vrarë së bashku me tre shoqërues të tij, kjo vrasje është ndër vrasjet e shumëta që ndërmerr policia e Kenias në procesin e vrasjes dhe eliminimit të muslimanëve me ndikim pa procese gjyqësore.