Këto komuna do të mbesin nesër pa rrymë

KEDS-i ka njoftuar për ndërprerjet e planifikuara të furnizimit me energji elektrike në disa zona, për shkak të mirëmbajtjes së rrjetit nëpër distrikte.
Prizren

1.

Më 25.05.2016 në NS 110/10 kV Prizreni 3 do të shkyçet:

Dalja 10 kV Kamenica (31000029) prej orës 11:30 – 13:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: Enver Hadri, Lkeni i Hasit, Besëlidhja, Besim Parallongaj, Faik Qabrati, Mati, Mbreti Gent, Beteja e Pashtrikut, Aleks Buda, Janina, Arta, Flamuri, Labëria, Nëna Mbretreshë, Mbreti Glauk, Filip Shiroka, Ilirët, Hysen Tërpeza, Izair Berisha, Lui Pasteri, Petro Marko, Raguza, Shahin Kolonja, Skender Latifi, Verat e llukës, Afrim Bytyqi, Ismail Qemali, Lasgush Poradeci, Ismet Gashi, Dervish Salihu, Aziz Kelmendi, Jashar Salihu, Oso Kuka, Enkelejt, Sadik Ramë Gjurgjeviku, Çesk Zadeja, Barrikadave, Ismail Kryeziu, Arbanë, Bulevardi i rinisë, Ganimete Tërbeshi, Jeta e re, Përparimi, Fshati Petrovë, Tranziti, konsumATORëT KOMERCIALë: N.T.Sh “TEA”, Avni Kadria, “Loyola Gymnasium”, Haki Morina,N.P.T “Zinkunie” DHE N.P.T “Liburnia Impex”.

Shkaku i shkyçjes: kyçje e konsumatorëve të TS Fe Plast dhe TS NTSH Kastrati Comerc.

2.

Më 25.05.2016 në NS 110/35/10 kV Theranda do të shkyçet:

Dalja 10 kV Peqani (kodi: 32000007) prej orës 10:00 deri në orën 13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Peqan, Sllapuzhan, Bllacë, Duhel, Nishor, Kosterrc, Breshanc, Semetisht, Gurthyesi Destani Peqan, N.T.P.Kroni Bllace, Pompat e benzinës (Bes co etj).

Arsyeja e shkyçjes: Projekti “Zgjerimi dhe Përforcimi i Rrjetit “, LOT 4 Prizren, për shkak të vendosjes së shtyllave të betonit të tensionit të mesëm.

Gjilan

1.

Më 25.05.2016 në NS 110/10kV Gjilani 5 do të shkyçet:

Dalja 10 kV Ferma(63000011) prej orës 10:00 deri në orën 12:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Cernicë, Livoq i Epërm, Marefc, Gumnishtë, Vrapqiq, Deja etj.

Arsyeja e shkyçjes: Largpërçuesi 10kV – Dalja-Ferma duhet të shkyçet shkaku i ndërrimit të transformatorit nga 250kVA në 400kVA.

2.

Më 25.05.2016 dhe 26.05.2016 në NS 110/10kV Kamenicë do të shkyçet:

Dalja 10 kV Koretini (62000017) prej orës 07:00 deri në orën 11:00 dhe 14:00 deri në orën 18:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin fshatrat: Koretin,Topanicë, Blate, Domorovci, Hodonovci dhe Kurmiani.

Arsyeja e shkyçjes: Vendosja e kabllos optike në linjën 100 kV Berivojcë– kufiri me Serbinë.

Ferizaj

1.

Më 25.05.2016 NS 35/10 kV Shtërrpca do të ketë shkyçje:

Dalja 10 kV Gotovusha(40044005) prej orës 09:00 -12:00 dhe nga ora 15:00 -17:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: një pjesë e Shtërrpcës – te shkolla dhe OSBE-ja, Biti e Ulët, Biti e Epërme, Shushiqë, Paloj, Gotovushë, Drekoci, Viqë, Firaj dhe Brodi.

Shkaku i shkyçjes: përforcimi dhe zgjerimi i rrjetit në Distriktin e Ferizajit, LOT 5 – Ferizaj.

2.

Më 05.05.2016 në NS 110/35/10 kV Lipjan do të shkyçet:

Dalja 10 kV Kraishtës prej orës 10:00 deri në orën 15:30.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Rufci I Ri, Rufci I Vjetër, Halilaç i Vogël, Hallaçi i Madh, TS Mulliri – Halilaç I Vogël, Ribari i Vogël, Ribar I Madh, Zllakuqani, Kraishta, Bregu i Zi, Bujani, TS-Villa Pauna-Bujan, Godanci dhe Varigovci.

Shkyçja bëhet me qëllim të ndërrimit të shtyllave në LP 10 kV.

Pejë

1.

Më 25.05.2016 në NS 110/10 kV Klina do të shkyçet:

Dalja 10 kV Dresniku (kodi: 520000070) prej orës 11:00 deri në orën 14:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Klina, Dresniku, Dollci dhe Gremniku.

Arsyeja e shkyçjes: montimi i kulmit në TS Blinda te KEDS-i.

Mitrovicë

1.

Më 25.05.2016 në NS 110/10 kV Vushtria 2 do të shkyçet:

Dalja10kV Shkolla policore (73000008) prej orës 16:00 -17:00

Pa energji do te mbesin vendbanimet: Shkolla policore dhe Spitali i qytetit.

Arsyeja e shkyçjes: punime në rrjet.

Prishtinë

1.

Më 25.05.2016 në NS 110/10(20) kV Prishtina 2 do të shkyçen:

Dalja 10 kV Iliria -Nr:23 (11000006) prej orës 11:00 deri në orën 12:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Hotel Iliria, 4 Llullat, Gustav Majer 1, Gustav Majer 5, Parku 2.

Artikulli paraprakKërkohet paraburgim edhe për katër muaj të tjerë për Azem Sylën
Artikulli vijuesShkrihet asfalti në Indi, temperatura shumë të larta