Kissinger: Pas 10 viteve, Izraeli nuk do të ekzistojë

0
165

Presidenti i Iranit, Mahmud Ahmedinejad, përbuzet dhe konsiderohet si “bisha e errët” nga mediat perëndimore, vetëm e vetëm pse ai “imagjinoi një botë pa Izraelin”. Por, sipas një artikulli, Henry Kissinger, si dhe 16 shërbime sekrete amerikane, bien dakord se në të ardhmen e afërme, Izraeli nuk do të ekzistojë më!
Ndërkohë “New York Post”, pohon se ish-sekretari amerikan i Shtetit, Kissinger tha fjalë për fjalë: “Për 10-vjet, nuk do të ekzistojë më Izraeli”.

Deklarata e Kissinger, është e bazuar në raportet e shërbimeve sekrete amerikane.

Ai tha se Izraeli ndodhet në rrezik, por se do të shpëtonte, nëse SHBA do t’i jepte disa biliarda dollarë më shumë dhe se me ushtrinë amerikane do të asgjësoheshin disa nga armiqtë e shumtë që ka Izraeli.kohaislame