Kjo është historia, përtej të gjithave…

0
625

Kjo është historia, përtej të gjithave…
Një ngjarje e shkurtër nga rrëfimet e Dr. Ratib Nabulsit: “Ndërroi jetë një dijetar i shquar. Njëri prej nxënësve të tij e pa në ëndërr dhe e pyeti: Zotëria im, çfarë bëri All-llahu me ty?
Hoxha i dha një përgjigje rrënqethëse: Biri im, ikën krejt ato fraza, poashtu edhe shenjat argumentuese dhe, nuk mbetën veçse ca rekate të vogla në zemër të natës!”
Dhe, Dr. Nabulsi vijon: “Ti mund të shkruash libra, mund të jesh thirrës islam, mund të shkëlqejë emri yt e mund të lartësohet, por ajo që do të të vlejë në varr, janë pikërisht ato rekate dhe kjo lidhje me All-llahun e Madhëruar… Ajo zemër e pastër, ajo dashni e vërtetë, ai sinqeritet i pashembullt…”
Kjo është historia, përtej të gjithave…
Përktheu nga arabishtja dhe përshtati në shqip:
Muhamed B. Sytari