Koha e Haxhit: Muslimanët fillojnë të mblidhen në Mekë

0
154

Meka është e duke u mbushur ditët e fundit, përderisa sezoni i Haxhit po afrohet. Miliona muslimanë nga e gjitha bota janë dyndur në Mekë për të kryer haxhin e tyre.

Grupi i parë u largua nga Turqia më 12 shtator për Mekë dhe Medine dhe shumë grupe të tjera janë duke vazhduar për të ardhur në tokat e shenjta.
Ndërkohë autoritetet vendase po punojnë rreth ndërtimit të Xhamisë së Madhe në Mekë, në mënyrë që të ketë hapësirë për më shumë njerëz, dhe që tavafi të bëhet më i lehtë veçanërisht për të moshuarit dhe personat me nevoja të veçanta.
Arabia Saudite do të presë më pak haxhiler këtë vit, dhe numri i pelegrinëve të huaj është tkurrur për 20 përqind për shkak të punës në zgjerimin e Xhamisë së Madhe në Mekë.
Numri i pritur i pelegrinëve për sivjet është rreth 3 milion. /mszh/kohaislame