Kosovën e pret bllokim total në rast shfuqimit të speciales

Në Kosovë vazhdojnë thirrjet e komunitetit ndërkombëtar kundër nismës për shfuqizimin e ligjit për Gjykatën e Speciale.

Njohës të çështjeve politike vlerësojnë se këto thirrje duhet të trajtohen seriozisht nga udhëheqësit e vendit. Sipas tyre, me një nismë të tillë, Kosova rrezikon të izolohet tërësisht dhe të humbë aleatët e saj ndërkombëtarë nëse vepron ndryshe.Analisti Ilir Ibrahimi, thotë se nisma të tilla rrezikojnë ta bllokojnë Kosovën tërësisht.

Ai thotë se me shfuqizimin e saj, vetëm prishen marrëdhëniet me aleatët që Kosova ka.“Kosova do të humbte mikun më të madh të pavarësisë së vet”, tha ai.Edhe Albert Krasniqi, ka thënë se zhbërja e Gjykatës Speciale nuk është aq e lehtë. Por shfuqizimi i ligjit do ta bllokonte përkohësisht këtë Gjykatë.

Artikulli paraprakMinistri i Shëndetësisë thotë se Fondit të Sigurimeve i duhen 2 vjet që të jetë në funksion
Artikulli vijuesShtatë orë gjueti në det, në kërkim të drogës