Kufiri me Malin e Zi ka devijime

Profesori i Gjeografisë në Universitetin e Prishtinës, Florim Isufi ka thënë se kufiri me Malin e Zi ka devijime të theksuara dhe se ky devijim më së shumti shfaqet në pjesën perëndimore dhe veriore të komunës së Pejës, respektivisht komplet në zonën burimore të Lumbardhit të Pejës dhe në pjesën e Zhlepit.

Në një intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, Isufi u ka bërë thirrje deputetëve të Kuvendit të Kosovës të mos e ratifikojnë kufirin me Malin e Zi pa e shikuar mirë të gjithë dokumentacionin, sidomos hartën e zonave të kadastrave të vitit 1974, e cila sipas tij dëshmon humbjen e terrorit të Kosovës.

Ai ka thënë se ekpertët e kanë kryer një obligim moral ndaj Kosovës dhe tërësisë territoriale, kurse tash u mbetet deputetëve ta marrin mbi supe vendimin për ratifikimin ose jo të demarkacionit me Malin e Zi.

Artikulli paraprakPanik në aeroportin “John F. Kennedy”, evakuohen mijëra pasagjerë
Artikulli vijuesUsain Bolt i artë edhe në Rio 2016 (Video)