Kur’ani duhet të lexohet në kurorëzime të mbretërve britanikë

Kurorëzimet e Mbretërve britanikë duhet të përfshijnë edhe leximin e Kur’anin, tha një ish-peshkopi i Oksfordit.

Lordi Harries i Pentregarth-it tha se zhvillimi fetar i vendit ka ndryshuar aq shumë sa që Libri i Shenjtë i Islamit, Kur’ani, duhet të përfshihet në mikpritje.

Gjesti, veprimi i tillë, do të ishte një ” vepër krijuese rehatuese” për t’i bërë muslimanët të ndihen të ”përvetësuar” nga populli, kombi, tha Lordi Harries i Pentregarth, raportoi The Times.

Marrëdhëniet e Kishës së Anglisë me shtetin kanë ndryshuar, po ndryshojnë dhe mund të ndryshojnë më tej, tha ai në Dhomën e Lordëve.

Ai vuri në dukje se një shërbim në Kadedralen e Bristol-it ku ajete nga Kur’ani janë lexuar pas një kërkese nga Sherifi i Lartë i qytetit, një musliman i devotshëm.

Por kritikët sulmuan idenë, duke akuzuar Kishën për ‘humbjen e mirë-besimit’ në institucionet dhe traditat e veta.

Artikulli paraprakAmbasadorit të Turqisë në Beograd i është dorëzuar notë proteste për shkak të vrasjës së tifozit
Artikulli vijuesSpanje, autoritetet në përgatitje të “listës së zezë” për tifozët e dhunshëm