Kur humbni kilogramët, ku shkojnë ato?

Më së shumti e nxjerrim me frymëmarrje!! Një studim tregon se kur humbin kilogramët, 84% e tyre shëndrrohen në dioksid karbon the largohet nga trupi nëpërmjet mushkërive. 16 % të mbetura bëhet ujë dhe largohet nga trupi nëpërmjet djersitjes, lotëve dhe urinës.

Ky nuk është ndonjë fakt që është botërisht i njohur, studjuesit kanë pyetur 150 mjekë, dietantë dhe trajnerë ndërsa 50% e tyre nuk e dinin këtë gjë. Pyetja kryesorë është, sa kohë na duhet që të nxjerrim jashtë atë kifle që e kishim me çaj në mëngjes? Studimi ka llogaritur se gjatë 24 orëve, një preson nxjerr jashtë rreth 200g karbon nga trupi i tyrevetëm duke bërë aktivitetet e zakonshme: ulja, gjumi dhe aktivitetet e lehta.

Një kifle 100 g mund të nxjerret jashtë për rreth 5 orëve. Në anën tjetër, nëse shkoni në vrap, do e nxjerni për 1 orë.

Artikulli paraprakBashar al-Asad – Ky cinik i pashoq
Artikulli vijuesFinTechs: Një e ardhme pa banka?