Kur muslimanët kujdeseshin edhe për zogjtë…

Udhëheqësi i cili është merakosur edhe për mirëqenien e zogjëve në majat e maleve gjatë stinës së dimrit.

Kjo është një traditë islame shumë e vjetër, e cila ende praktikohet në disa pjesë të Turqisë. Kur bora mbulon çdo gjë, njerëzit shkojnë në majet e maleve për të derdhur drithëra për zogjët, në mënyrë që ata të mos vdesin nga uria gjatë stinës së dimrit.

Kjo praktikë është aplikuar fillimisht nga kalifi mysliman Omer bin Abdul Aziz dhe është transmetuar në librat e ndryshme të historisë. Ai ka porositur: “Shkoni dhe shpërndani drithëra mbi majat e maleve, që zogjët të mos vdesin nga uria në një shtet mysliman”.

(Huazuar nga Facebook)

(Islampress)

Artikulli paraprakCilat janë pesë gjërat që Pejgamberi (alejhi selam) u lut që mos t’i përjetojmë?
Artikulli vijuesCila është cilësia më e bukur e Xhibrilit (alejhi selam)?