Cila është cilësia më e bukur e Xhibrilit (alejhi selam)?

S’ka dyshim se ai (Kur’ani) është thënie e të dërguarit fisnik (që e pranoi prej Zotit). Që është i fortë dhe që ka vend të lartë te Zoti i Arshit. Që është i respektuar atje (në mesin e engjëjve) dhe besnik.
Nuk është i marrë shoku juaj (Muhammedi)! Dhe se ai e pat parë atë (Xhibrilin) në horizontin e qartë lindor.
(Tekvir, 19-23).

Pra, madhështia e Xhibrilit a.s. shihet tek besnikëria. Çdo musliman në aspektin shpirtërorë dëshiron të bëj sa më pak gabime dhe cilësitë e tij t’i ketë në pajtueshmëri me cilësitë e melekëve, ndërsa kurora e cilësive të melekëve është BESNIKERIA.

(Islampress)

Artikulli paraprakKur muslimanët kujdeseshin edhe për zogjtë…
Artikulli vijuesPas 60 viteve e kuptojnë se xhamia në të cilën janë falur – është e kthyer në anën e kundërt!