Kushtet e uelijut (kujdestarit) të vajzës për aktin martesor:

Kushtet e uelijut (kujdestarit) të vajzës për aktin martesor:

1. Përgjegjësia: i rritur dhe i logjikshëm.

2. Liria: të mos jetë rob.

3. Përgjegjshmëria: të njohë dobitë në martesë.

4. Të ketë të njëjtën fe me vajzën.

5. Drejtësia: të jetë i rregullt në fe.

Artikulli paraprakGjykimi i lajmërimit të martesës:
Artikulli vijuesSi ti largosh sëmundjet