Lëvizja BESA me ftyra të reja (jo të korruptuara) e ka hakk votën!

0
407

Lëvizja BESA me ftyra të reja (jo të korruptuara) e ka hakk votën!

Në Republikën e Maqedonisë kësaj radhe del në sken një subjekt i ri politik i quajtur “Lëvizja Besa”, në këtë lëvizje sheh të rinjë të sjellshëm, të moralshëm, të shkolluar, që nuk shahen në rrjetet sociale, e as nuk kërcnojnë dikë, bile janë të kërcnuar për çdo dit nga pushtetmbajtësit ujq që nuk duan ta lëshojnë karrigen sepse ajo ua mundson leht pasurimin e tyre dhe familjeve të tyre. Por këta të rinjë nuk ua varrin veshin kërcnimeve, fyerjeve sepse para vehte kan një mision të madh e të shejtë e ajo është: ardhmëria e popullit shqiptarë në Maqedoni. Shpesh këta ftyra të reja akuzohen si “erdoganistë” por realiteti është se pikërisht ata që akuzojnë me këtë term i sheh rrugëve të Stambollit, Bursës duke kërkuar fonde për ti thithur. Në këtë lëvizje nuk shohim kërcnime të llojit: “Nëse vijm ne në pushtet, do të revanshohemi ndaj jush”, përkundrazi ata haptazi e kan cekur se të punësuarit gjat pushtetit nga BDI-ja do të mbesin në punët e tyre. Këto sinjale që i japin antarët e “Lëvizjes Besa” japin një shpresë të re tek popullit shqiptarë në Maqedoni, pas një krize të madhe sociale, ekonomike etj. Patjetër duhet theksuar se tek “Lëvizja Besa” nuk shohim insistim të shfaqjes së elementeve patriotike të rrejshme, gjë që e hasim tek partia në pushtet (BDI) e cila shfaq patriotizëm, ndërkaq i ndihmon antishqiptarët maqedonas më të mëdhenj në pushtet (VMRO)

Pas këtyre paraqitjeve nga Lëvizja Besa zdomend se populli Shqiptarë e ka hakk të jep votën për “Lëvizjen Besa”

Monitor (edotirial)