Mark Zuckerberg prezanton pajisjen e re në përpjekje për të lidhur botën me internet

“Në rrugëtimin tonë për të lidhur botën me internet, sot kemi prezantuar “OpenCellular”, që është një pajisje wireless për të ofruar lidhje për zonat e largëta të botës”, ka shkruar Mark në Facebook, transmeton koha.net.

“Më shumë se 4 miliardë njerëz ende nuk kanë qasje bazike në internet, dhe njëra nga sfidat më të mëdha është të gjejmë zgjidhje si të ofrojmë internet në zona ku infrastruktura e nuk e arrin dot.

Ne kemi dizajnuar OpenCellular si një sistem të hapur për të gjithë, nga operatorët e telekomit e deri te hulumtuesit e sipërmarrësit, të cilët me këtë pajisje mund të ndërtojnë e ofrojnë rrjete pa kabllo për vendet e largëta.

Kjo pajisje është e madhësisë së një këpuce ndërsa mund të furnizojë me internet më shumë se 1.500 njerëz në një largësi prej 10 kilometrash.

OpenCellular është hapi ynë i ardhshëm në rrugëtimin tonë për të ofruar lidhje më të mirë e më të përballueshme të internetit për të lidhur botën.”

Artikulli paraprakPijet me gaz me efekt negativ te organi gjenital i meshkujve
Artikulli vijuesLetrat/ “Gjithnjë i yti, Tony”, Blair e nxiste Bushin që ta pushtonin Irakun