Mbajtja e celularit në xhep është shumë e rrezikshme

0
198
Një studim britanik i University of Exeter i publikuar në revistën shkencore “Environment International”, ka analizuar dhjetë studime të ndryshme të zhvilluara mbi 1500 meshkuj, duke krahasuar të dhënat klinike të tyre dhe ekspozimin nga rrezatimet e spermatozoidëve në provëza.
Mbajtja e celularit në xhep është një veprim thuajse i përditshmë i të gjithë meshkujve. Por një veprim i tillë mund të dëmtojë pjellorinë e tyre, pasi rrezatimet që shkaktohen prej tij mund të dëmtojnë spermatozoidët.
Por kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht se gjithë ata që mbajnë celularin në xhep nuk janë pjellorë, por këshillohet që të shmanget sa më shumë mbajtja e tij në xhepin e pantallonave”.
Fiona Matheës, autore kryesore e studimit thotë se, “Që të gjithë studimet, përveç njërit zbuluan lidhjen e ngushtë mes rrezatimeve të telefonit dhe përkeqësimit të cilësisë së spermës.