Me kafshë si në mesjetë

0
251

Një pjesë e mire e fermereve ne zonen e Dibres e punojne token e tyre me kafshe. Mungesa e makinerive, por edhe çmimi i larte i punimit te tokes ben qe fermeret ta punojne token si ne mesjete.

Ne fshatin Erebare te Maqellares toka punohet me kuaj. punimi i nje dynim toke kushton 20 mije leke dhe po t’i shtosh ketu edhe çmimet e farerave e plehrave ben qe te rritet shume kostoja e prodhimit.

Mungesa e infrastruktures mungesa e tregut dhe mos mbeshtetja e fermereve nga shteti ka sjelle pasoja negative ne bujqesi./tch/kohaislame