Me rastin e 1 Majit protesta në SHBA: Duam drejtësi

0
168
Në New York, me rastin e 1 Majit, Ditës Ndërkombëtare të Punës, janë mbajtur protesta, raporton Anadolu Agency (AA).
 
Në sheshin Union u mblodhën rreth njëmijë persona të cilët protestonin kundër problemeve në vendet e punës, por edhe dhunën gjithnjë në rritje të policisë në vend.
 
Në protesta morrën pjesë qytetarë me origjinë nga vende të ndryshme të botës. Të tubuarit mbajtën një marsh protestues deri në sheshin Foley.
 
Protestuesit me këtë rast brohorisnin “Duam drejtësi” dhe “Nëse nuk ka drejtësi, nuk ka as paqë”.
 
Policia në këtë pjesë kishte vendosur masa të shtuara sigurie për të mos ardhur deri tek incidentet.
 
Gjat marshit protestues është ndaluar një prej protestuesëve për shkak te sjelljes agresive ndaj forcave të rendit.