Mercedes mban primatin në tregun e makinave të luksit

Kompania gjermane e automobilave Mercedes-Benz mbajti pozitën udhëheqëse botërore në botë për të tretin vit radhazi kur është fjala për shitjen e makinave luksoze në 2018, duke kaluar konkurrentin më të madh të BMW-së për gati 200,000 automjete.

Shitjet e makinave Mercedes u rritën 0.9 për qind në 2.31 milionë njësi, të mbështetura nga futja e klasit të ri A, e cila kontribuoi në shitjen e makinave kompakte dhe përbën një të katërtën e shitjeve vjetore të kësaj marke.

Shitjet e BMW u rritën 1.8 për qind në 2.12 milionë, të nxitur nga kërkesa për SUV, sipas Automotive News Europe.

Audi, i tretë, megjithatë, u përball me një rënie të shitjeve prej 3.5 për qind në 1.87 milionë makina.

Markat luksoze vazhdojnë të përfitojnë nga kërkesa për modelet premium në Kinë, tregu më i madh automobilistik në botë, ndërsa në Evropë shitja e të tre prodhuesve të automjeteve ra.

Sa i përket Evropës, shpërndarja e Audit ka rënë më së shumti (madje 14 përqind), ndërsa shitjet e Mercedes kanë rënë 2.3 përqind dhe BMW është 0.3 përqind.

Në Shtetet e Bashkuara, shitjet e BMW u rritën 0.5 për qind, ndërsa shitjet e Mercedes shkuan 6.3 për qind dhe Audi për 1.4 për qind.

Artikulli paraprakIvanka Trump ose Nikki Haley kandidate për në krye të Bankës Botërore
Artikulli vijuesTrump kërcënon ekonomikisht Turqinë