Pse Amerika ndërhyri në Afganistan dhe Kush e shpiku Terrorizmin? (Fakte Tronditëse)

0
1390

Para viti 1980, Afganistani prodhonte 0% të opiumit në botë.
Pasi SHBA/CIA mbështeti fitorën e Muxhahedinëve në luftën Sovjetiko-Afgane, nga viti 1986 është prodhur 40% e furinizimit me heroinë në gjithë botën.
Nga viti 1999, ata prodhuan 80% të tregut të përgjithëshëm me furnizim droge.
Por pastaj ndodhi dicka e papritur.. Fuqia talebane u rritë, dhe prej viti 2000, ata shkatërruan shumicën e fushave të opiumit.

Prodhimi ra nga 3.000 tonë në vetëm 185 tonë, një reduktim prej 94%. Në 9 shtator 2001, planet për pushtim të plot të afganistanit ishin tashmë ne tavolinën e presidentit Bush dhe 2 ditë më vonë (11 shtator) ndodhi sulmi “terrorist” në kullat binjake në New York.

Sot prodhimi i opiumit në Afganistan, i kontrolluar nga SHBA, i cili tash ofron më shumë se 90% të tregut botërorë me heroinë, duke thyer rekorde të reja të prodhimit gati për cdo vitë.