Microsoft blen patentat e AOL

0
274

Gjiganti amerikan i teknologjisë, Microsoft, ka bërë gati mbi 1 miliard dollarë për blerjen e patentave nga AOL.

Marrëveshja me vlerë prej 1,056 miliard dollarëve do të nënshkruhet deri në fund të vitit 2012, ndërsa AOL do t’ia shkëmbejë më shumë se 300 patenta kompanisë Microsoft, e cila do të jetë në gjendje t’i përdorë ato në bazë të një licence jo-ekskluzive.

Patentat dhe aplikacionet për patenta kanë të bëjnë me reklamat, prodhimin e përmbajtjes, menaxhimin e përmbajtjes, multimedian dhe sigurinë. / Telegrafi / kohaislame