Microsoft dëshiron të rrisë praninë e Windows Phone në treg

0
336
Microsoft e ka një strategji për ta bërë si pjesëmarrës në tregun e celularëve prodhimin e vet Windows Phone dhe është duke e përdorur kontrollin e vet mbi çmimin taktikisht për ta bërë të mundshme përshtatjen e përdoruesit në platformën e vet. Kjo mund të vërehet me lëshimin e prodhimit të vet Nokia që pritet të lëshohet gjatë të dielës me çmimin e vet mjaft tërheqës prej 100 dollarëve.

Nokia nuk është prodhuesi i vetëm i telefonave Windows Phone; Samsung, Acer, ZTE, HTC dhe të tjerë janë ende në lojë gjithashtu. Gjatë ditës së djeshme ishte paraqitur një fjalë që Samsung do të lëshojë tre modele të reja në vitin 2012, duke përfshirë dy më vonë gjatë këtij viti që mund të dalin me Windows Phone 8 “Apollo”. Prodhuesi kinez i smartphone-ëve, ZTE, ka zbuluar se sa para paguan për telefona që të licencohet sistemi operativ Windows Phone (23-31 dollarë), por për dallim me monopolin që e kishte Microsoft me desktopët, ndërmarrja softuerike mund të ndërpresë marrëveshjet e të gjitha llojeve për t’i ndërtuar këta telefona dhe për t’i vendosur në duart e konsumatorëve për një çmim të arsyeshëm.

Ngjashëm, pak dihet rreth asaj se çfarë lloji të marrëveshjeve Microsoft është duke bërë me bartësit. Fakti që kjo ndërmarrje ishte në gjendje të qendërzohej kaq shpejt me AT&T-të tregon që Lumia 900 do të jetë një pajisje 4G LTE që tregon kohëzgjatjet për të cilat Microsoft do të shkojë për t’i marrë bartësit në bord, veçanërisht pas shitjeve zhgënjyese të prodhimit të fundit të telefonave