Microsoft investon 3.5 miliardë në RIM?

0
284

Kohëve të fundit është pak të thuhet se prodhuesi kanadez i telefonave të mençur mobil, BlackBerry, RIM, është në krizë të rezultateve pozitive të biznesit.

Kjo, pasi që pjesëmarrja e tregut të RIM ka rënë nga 44 për qind sa ishte në 2007, në 17 për qind në 2011. Në anën tjetër, edhe vlera e aksioneve të RIM ka rënë për 75 për qind, në përgjithësi.

Mirëpo, me sa duket edhe për këtë situatë do të bëhet nëj zgjidhje. Tashmë po thuhet se Microsoft është duke investuar rreth 3.5 miliardë dollarë në kompaninë Research In Motion.

Për momentin nuk është bërë e ditur se çka do të përfshijë ky investim, mirëpo thashethemet janë se RIM do të blihet nga një operator i madh mobil në Britani. Mbetet të shihet nëse kjo do të ndodhë, dhe nëse bëhet, atëherë tregu i BlackBerry mund të ngjitet lart përsëri.