Morsi përjashtoi nga puna…

0
234

Presidenti i Egjiptit, Mohamad Morsi, përjashtoi nga puna shefin e inteligjencës së vendit, Murad Muvafi, dhe guvernatorin e Sinait Verior.

Në kuadër të një rikonfigurimi qeveritar, Morsi i kërkoi ministrit të mbrojtjes, Husein Tantavi, ta zë vendin e komandantit të policisë ushtarake-një forcë që ishte përdorur në masë të madhe që nga dëbimi prej pushteti të ish-presidentit, Hosni Mubarak.
Ndryshimet në qeverinë e Egjiptit vijnë disa ditë pas vrasjes së 16 ushtarëve të tij në Sinai-pikën kufitare me Izraelin./BS/kohaislame