Në Zvicër ka shtim të urrejtjes ndaj myslimanëve

Urrejtja ndaj myslimanëve me 53 raste është për 11 për qind më shumë se në raportin e vitit të kaluar, konstaton raporti

Në raportin e publikuar sot të rrjetit të këshillimoreve për viktimat e racizmit për vitin 2015 thuhet se motivi më i shpeshtë i diskriminimit është ksenofobia ose urrejtja ndaj të huajve dhe pas tij vjen urrejtja raciste ndaj personave me ngjyrë (zezakëve). Raporti konstaton edhe rritje të numrit të rasteve të diskriminimit të myslimanëve.

Mënyrat më të shpeshta të diskriminimit janë ato përmes sharjeve, trajtimit poshtërues dhe dëmtimit, transmeton albinfo.ch.

239 rastet e diskriminimit racor të përfshira në raport janë paraqitur nga 18 këshillimore të të gjitha pjesëve të Zvicrës, të cilat janë të lidhura në rrjetin e këshillimoreve kundër racizmit.

Raporti konstaton se ka vazhduar trendi i paraqitjes më të shpeshtë të diskriminimit racor në botën e punës, ku janë regjistruar 47 raste. Pas ksenofobisë, racizmi ndaj zezakëve, me 60 raste të paraqitura, është më i shpeshti. Pas tij vjen urrejtja ndaj myslimanëve me 53 raste që është për 11 për qind më shumë se në raportin e vitit të kaluar.

Rastet nga praktika e këshillimoreve të Zvicrës janë përcjellë nga shoqata humanrights.ch dhe janë vlerësuar së bashku me Komisionin Federal kundër Racizmit (EKR).

Raporti publikohet në një format të ri, me kategori të përshtatura dhe që mundësojnë krahasimin me analizat e mëhershme.

Artikulli paraprakPërdhunohet vajza 7-vjeçare nga një 73-vjeçar
Artikulli vijuesProf.Sali Kabashi: DIELLI DJE KA TERRORIZUAR HASHIM THAÇIN NË SLLOVENI