Ngushëllime krejt shqiptarëve të ndershëm..!

Ngushëllime krejt shqiptarëve të ndershëm..!

“Askush nuk u kujtua të thoshte një fjalë a një mesazh, një ngushëllim publik a një status në fb a twitter. As presidenti, as kryeministri, as kryeparlamentari, as deputetët e Shkodrës, as Bashkia, askush…
Edhe pse dje, realisht, ka ndërruar jetë shqiptari më i madh i globit, e ndoshta, më i shquari personalitet shkencor shqiptar i krejt këtij shekull!
Sot, flamuri shqiptar, në të gjitha institucionet tona, duhet të ishte gjysëm shtizë… Sot, presidenti ynë duhet të ishte në Jordani, për të falur xhenazen e Hoxhës më të madh të shqiptarëve.
Duhet të ishte edhe kryeministri jomusliman, si vëzhgues e përfaqësues legjitim i vendit tonë, atje! Por, kjo nuk ndodhi. Madje, disa do ta lexojnë me habi këtë shënim anësor… (Dhe, s’kanë asnjë faj, se zakonisht, ata nuk shihen në ceremoni fetare islame… Se nuk e kanë rizk ata, jo ne!)”

(Muhamed Sytari)

Artikulli paraprakVdekja e alimit është vdekje e alemit
Artikulli vijuesNew York Times: Mos fajësoni “Vehabizmin” për terrorizmin