OKB-JA AUTORIZON VENDOSJEN E 300 VËZHGUESVE NË SIRI

0
233

Këshilli i Sigurimit të Kombeve të Bashkuara miratoi me unanimitet një rezolutë që mundëson dërgimin e 300 vëzhguesve në Siri për mbikëqyrjen e armëpushimit.

Të 300 vëzhguesit ushtarakë të paarmatosur duhet të vendosen sa më shpejt dhe për një periudhë paraprake prej 90 ditësh”, sipas këtij teksti të hartuar nga Rusia, Franca, Kina dhe Gjermania veçanërisht.

Gjatë kësaj kohe, duhet që sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Ban Ki-moon përcakton konsolidimin e aarmëpushimit që mundëson dërgimin e vëzhguesve.

Armëpushimi u vendos zyrtarisht më 12 prill dhe është shkelur rregullisht.