Paralajmërimi i Turqisë merret seriozisht, forcat shiite nuk marrin pjesë në operacionin e Mosullit

0
1160

Hapi i fundit është hedhur drejt operacionit që ka për qëllim pastrimin e Mosullit, qytetit të dytë më të madh të Irakut nga organizata terroriste DAESH.

 

Njësitë amerikane në rajon janë duke goditur me artileri objektivat e përcaktuara të organizatës.

Ndërkaq bëhet e ditur se terroristët i vejnë zjarrin puseve të naftës.

Kurse sipas burimeve të kryeministrisë paralajmërimi për “konflikt sektar” është marrë seriozisht dhe forcat shiite nuk kanë marrë pjesë në operacion.

Turqia kishte paralajmëruar udhëheqjen e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe pjesëmarrja e forcave shiite në operacionin e Mosullit mund të shkaktonte “fillimin e luftës sektare qindvjeçare”.

Nga ana tjetër burimet ushtarake turke duke nënvizuar se ajo që po bëhet tani, janë punimet për ngushtimin e rrethit dhe rritjen e stoqeve dhe kjo është faza e fundit përpara operacionit.