Përçarja e Vetëvendosjes, i jep stabilitet Qeverisë

Përçarjet që janë shpërfaqur në partinë më të madhe opozitare, në lëvizjen “Vetëvendosje”, e cila njëherësh ka qenë partia më e zëshme në Kuvend, i konvenojnë më së shumti koalicionit qeverisës.

Kështu vlerësojnë analistët politikë në vend, duke shtuar se koalicioni qeveritar nuk është stabil pasi ka vetëm 61 vota në Kuvend dhe çdo iniciativë serioze e opozitës do të mundë ta rrëzonte Qeverinë.

Sipas tyre, opozita në vend se “ta luftonte” Qeverinë, ka disa ditë që po përballet me një luftë të brendshme, shkruan “Zëri”.

Në anën tjetër, zyrtarë të dy partive opozitare (LVV dhe LDK) thonë se rrëzimi i Qeverisë nuk varet nga çështjet e brendshme të një partie, por nga bashkëveprimi opozitar.

“Duke pasur parasysh numrat e nevojshëm dhe qasjen e duhur të bashkimit opozitar, atëherë mund të konstatoj që akoma nuk është arritur një bashkim i tillë i forcave opozitare për një veprim të tillë.

Një veprim i tillë nuk varet nga zhvillimet e brendshme në lëvizjen ‘Vetëvendosje’, por nga mungesa e bashkëveprimit opozitar”, ka deklaruar për gazetën “Zëri” deputeti i lëvizjes “Vetëvendosje” Rexhep Selimi.

 

Artikulli paraprakRryma pritet të shtrenjtohet për 20%
Artikulli vijuesVideo Motivuese – Ëndrra juaj