Përfundon punimet konferenca për Afganistanin në Londër

Në Londër ka përfunduar punimet konferenca kushtuar Afganistanit, ku është shprehur mbështetja për qeverinë dhe popullin afgan.
Sipas në njoftimi të agjencive te lajmeve, 59 vende pjesëmarrëse në konferencën e Afganistanit në Londër kanë mirëpritur procesin e tranzicionit demokratik të qeverisë kombëtare të Afganistanit dhe kanë shprehur mbështetjen e tyre për qeverinë dhe popullin afgan sipas akordeve të arritura në konferencën e Tokios 2012.

Në përfundim të këtij konference është theksuar se kjo është mundësia e parë për qeverinë e re të Afganistanit, BN dhe partnerët ndërkombëtare që të japi mbështetjen e tyre pas largimit të forcave të ISAF pas 13 vitesh luftë në Afganistan.

Shpresohet që qeveria e re e Afganistanit të arrijë të ngrejë larg nivelin e sigurisë, paqes dhe zhvillimit të gjithanshëm të Afganistanit dhe në hapjen e një faqeje të re të marrëdhënieve të Kabulit me fqinjët dhe me BN.

Artikulli paraprakBundesliga zyrtarizon teknologjinë në fushë
Artikulli vijuesGjykata Egjiptiane e liroj diktaktorin Mubarak