Pink Taxi – Shërbimi i parë i taksive në Egjipt vetëm për femra

Shoferet femra të kompanisë Pink Taxi qëndrojnë në një parking, siç ndodh me bazat dhe parkingjet e rëndomta të taksive.

Kajro, Egjipt, Shtator 2015.

Uniformat e kuqe, një logo rozë e ngjitur mbi makina dhe madje edhe veshja rozë, kjo është e gjitha ajo që mund të shihet tek gratë shofere që punojnë si taksiste për tu shërbyer vetëm grave, shërbimi i parë ky që ofrohet nga kompanitë e taksive në Egjiptit transmeton kohaislame.com

Kompania Pink Taxi punëson vetëm gratë rrogë dhe u ofron shërbime të transportit vetëm të udhëtarëve femra. Kompania ka filluar këtë përpjekje me qëllim për të ofruar një shërbim të sigurt taksie për gratë, për të evituar çfarëdo lloj ngacmimi, tha Reem Fawzy, nga kompania. (Foto nga Amr Abdullah Dalsh / Reuters)

Artikulli paraprakMulla Haxhi Zeka (1832-1902) "Kur të rritet ky djal ka me ba namin, Shtatë kralat kanë me ja ni zanin…"
Artikulli vijuesTi jeton prej ksaj Fjale (merr rrogë), unë vdes për këtë Fjalë!