Policia kroate proteston kundër qeverisë

0
201

Zyrtarët e policisë kroate kanë mbajtur një protestë kundër zbatimit të dispozitave për vonesën e pagesave sipas Aktit të Policisë.
Protestuesit me uniforma të policisë u mblodhën para Katedrales së Zagrebit që është sheshi kryesor i qytetit, ndërsa marshin e përfunduan në Sheshin e Shën Markut. Në protestë morën pjesë rreth 1.500 oficerë policie. Ata kundërshtojnë propozimin e qeverisë në lidhje me ndryshimet e pagave të tyre, ku qeveria propozon për dalje në pension janë të barabartë me tri herë të pagës mesatare. Këtë protestë e kanë përkrahur edhe sindikata të ndryshëm si ajo e cila funksionon në kuadër të Ministrisë së punëve të Brendshme, Unioni i policëve dhe punonjësit e pavarur të sindikatave.