Pollozhani: Diktaturat rrëzohen në rrugë, shqiptarët t’i përkrahin protestat

E kanë thënë shumë të tjerë, po e ripërsëris edhe njëherë, asnjë diktaturë nuk rrëzohet në Parlament. Diktaturat rrëzohen në betejën e rrugës. Parimisht, shqiptarët duhet ti përkrahin protestat e opozitës maqedonase, mirëpo shqiptarët duhet të organizojnë protesta të veta që mandej si të barabartë të ulen ne tavolinën e bisedimeve me opozitën maqedonase, e cila nuk jep asnjë sinjal se do të ndryshoje diçka për të mirën e shqiptarëve. Shqiptarët nuk duhet të luftojnë që ta hekur balon që të vijë laroa. Shqiptarët duhet të luftojnë për rrënimin e këtij pushteti diktatorial dhe zëvendësimi i tij me një sistem federal me katër njësi federative. Besa, LR PDSH dhe partitë e tjera opozitare shqiptareuhet të merem vesht pa asnjë kushtëzim. Duhet të nisin prptestat tona, të cilat do të përfundojnë në tavolinë me opozitën maqedonase, si të barabartë por vetëm për ridefinimin e sistemit politik dhe Kushtetutën e vendit. O tani o kurrë.

Artikulli paraprakBESA në Tetovë: VMRO+BDI=RUSI!
Artikulli vijuesCa mësime fetarishte