Presidenti Erdogan mbledh Këshillin e Sigurisë Kombëtare

0
241

Këshilli i Sigurisë Kombëtare të Turqisë u mblodh sot, për herë të fundit në vitin 2014, nën drejtimin e Presidentit Recep Tayyip Erdogan.

Në këtë mbledhje po shqyrtohen në detaje zhvillimet e brendshme dhe ato të jashtme të këtij viti, që po lëmë pas.
Pikat kryesore të samitit të sigurisë kombëtare turke pritet të jenë progresi, që është bërë gjatë një viti në Procesin e Zgjidhjes për t’i dhënë fund terrorit në vend; si dhe hapat, që duhen bërë në vijim.
Një tjetër çështje me rëndësi, që do të trajtohet në këtë takim, është lufta kundër “shtetit paralel”.
Sa u përket zhvillimeve jashtë Turqisë, Këshilli i Sigurisë Kombëtare do të diskutojë rreth situatës aktuale në Irak e Siri, si dhe për luftën kundër organizatës terroriste ISIS.