Puçi i Wall Street-it për të rrëzuar Rooseveltin, si komunist, socialist, çifut …

Muajt ​​midis zgjedhjes dhe inaugurimit të Presidentit Franklin Delano Roosevelt ishin një kohë kur demokracia amerikane varej në fije të perit.

Vazhdonte Depresioni i Madh dhe plani i presidentit Roosevelt për të minimizuar efektet e tij, i kishte zemëruar ligjvënësit në të dy anët, majtas dhe djathtas.

E majta argumentoi se ai kishte shkuar mjaft larg, ndërsa e drejta besonte se politikat e presidentit të ri ishin dëshmi se ai ishte socialist apo komunist, ndërsa disa madje shkuan aq larg sa të thoshin se për shkak të prejardhjes së tij holandeze, Roosevelt ishte një hebre dhe pjesë e një komploti të madh hebre. Kjo çoi në thirrjen e shumë njerëzve për t’i dhënë fund demokracisë amerikane dhe krijimin e një regjimi komunist apo fashist.

Këto thirrje u çuan një hap më tej nga një grup financierësh të krahut të djathtë. Ata shpresonin të bindnin presidentin Roosevelt të largohej dhe të linte një qeveri fashiste të udhëhequr nga ushtria, në vendin e tij. Ky grup ishte në gjendje të mblidhte miliona dollarë dhe gjithashtu të grumbullonte armë, në përgatitje për qeverinë e re. Plani i tyre u prish kur ata iu afruan ish gjeneralit të marinës, Smedley Darlington Butler për të udhëhequr forcat e tyre. Në vend që të bashkohej me komplotin, Butler i raportoi komplotistët në Kongres, duke i njohur ato si tradhëtarë, duke i dhënë kështu fund komplotit të tyre. /Kumti.com

Artikulli paraprak“RRENAT ONLINE”
Artikulli vijuesKush e shpiku Zeron?