Qe ai te kuptoj gjestet , perdorni fjalet

0
172

Sipas disa studiuesve te Universitetit Amerikan te Northwestern eshte e rendesishme qe femija mund te integroje nje informacion dhe qe prinderit e tyre te pershkruajne fjalet. Rikthimi I nje studimi te bukur, I publikuar ne revisten Psychological Development .
Per te zgjuar femijen mjafton vetem nje fjale e mire. Konstatimi I ketij studimi ishte qe foshnjet te kuptonin ate cfare eshte e rendesishme dhe qe mund te diskriminojne informacionet . Pra eshte e rendesishme per disa prinderit qe “ bashkojne gjestet me fjalet”.

Fjalet e mira per te kuptuar informacionin
Per te mberritur ne kete perfundim psikologet kane vezhguar nje grup foshnjes 14 muajshe . Ne zemer te ketij studimi : kuptimi I fjaleve tek me te vegjlit me nje gjest shume te thjesht – ndizte automatikisht nje drite- dhe kpaciteti per te imituar keto gjeste. Sipas rezultatit te studiuesve, per te ndihmuar foshnjen te kuptoj informacionin eshte e rendesishme qe keto gjeste te pershkruhen me fjale . Me ane fjaleve foshnja vendos se cfare eshte e rendesishme apo jo.